Wat wil jij van kunst?

Street front, photo Niek Hendrix
Project Space Tilburg street front, photo Niek Hendrix

Kies een van de
onderstaande opties

Waarom is kunst relevant?

De maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste 10 jaar laten zien dat kunst en cultuur in een constante verandering verkeren. In het wijdere veld worden de begrippen opgerekt over wat kunst is. Niet alleen door de kunstenaar zelf, maar ook door beleidsmakers en politici. Het is belangrijk om te blijven focussen op waarom kunst en kunstenaars relevant zijn. Toch zijn er voor professionals en geïnteresseerde enthousiastelingen nog steeds meer vragen dan antwoorden.

Bij SEA Foundation zijn we ervan overtuigd dat kennisoverdracht de sleutel is tot het onderzoeken van de positie van hedendaagse kunst. Daarom initiëren we bij SEA Foundation projecten, residencies, discussies en activiteiten die een dialoog op gang brengen, die kunst en de maatschappij verbindt. Daarnaast zijn we druk doende een serie cursusmaterialen te ontwikkelen om de kennisoverdracht te stimuleren.

Open je ogen

Nieuwsgierigheid, een open houding en de dialoog zijn de belangrijkste elementen bij het kijken naar kunst. De betrokkenheid opent zich met het kijken naar kunst. De eerste vraag die we stellen is: ‘Waar kijk je naar?’. Leer hoe je beter naar kunst kunt kijken met ons  e-book De Kunst Kijkwijzer©

Focus op.ondersteuning

Om kennis over hedendaagse kunst over te dragen aan peers, bieden wij cursusmateriaal aan op drie verschillende vakgebieden: Verzamelen, Cureren en Schrijven. Voor iedereen die zich hierin wenst te verdiepen.