Project Space Tilburg

Project Space Tilburg faciliteert tentoonstellingen en evenementen van de SEA Foundation. De galerij is gehuisvest op de begane grond in het voormalige winkelhuis van Gust van Dijk. De winkel is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School en is recentelijk met veel zorg gerestaureerd. Gust van Dijk leefde van 1897 tot 1956 en hij was een gerespecteerde en bekende Nederlandse sigaren- en wijnhandelaar.

De galerij

De ruimte in de galerij Project Space Tilburg wordt door schuifdeuren in tweeën verdeeld. De voorkamer van de galerij is the winkel en de vitrine. De belangrijkste ruimte van galerij bestaat uit het kantoor en de woonkamer van Gust van Dijk. Het natuurlijke daglicht geeft beide ruimten glans, waardoor er op onbeperkte manieren gebruik van gemaakt kan worden.
De noordzijde van het pand bevat een grote gevel met een multifunctionele winkelvitrine. Deze multifunctionele ruimte leent zichzelf uitstekend voor presentaties van zowel kunstwerken van verschillende materialen als voorstellingen, vergaderingen, voordrachten, workshops en projecties. Kijkend naar het zuiden bieden deuren toegang tot de patio en een weelderige tuin. De galerij bevat ongeveer 65 m2 aan vloeroppervlakte en 24 strekkende meters muurruimte, met een hoogte van bijna 3 meter.

Ruimte voor kunst

SEA Foundation verwelkomt betekenisvolle samenwerkingsvormen en verbindingen. We moedigen iedereen aan met suggesties voor samenwerking, voorstellen en ideeën. Als je een idee hebt voor een project of wanneer je ons bij je plannen wilt betrekken, stuur ons dan bij voorkeur een digitaal voorstel in PDF formaat. Documenten verstuurd per post bestuderen we ook, maar we zien geen kans om deze terug te sturen. Alle voorstellen worden zorgvuldig door het SEA team in overweging genomen en je krijgt binnen 6 weken een antwoord. Samen zijn we meer!

Project Space floorplan

Project Space Floorplan at SEA Foundation Tilburg, the Netherlands
By Peter Woestenberg

See our exhibitions and events

To Be Or To Have Presents
Belrose Highlights group exhibition
To Be Or To Have Presents Miniatures